logo
BEJELENTKEZÉS | REGISZTRÁCIÓ
Elfelejtetted a jelszavad?

Kiválasztási folyamat

A hallgatók gyakorlati fogadóhelyeken történő elhelyezésének két módja lehetséges.

Az első, egyszerűbb mód, amikor egy hallgató saját magának szervez fogadóhelyet. Ebben az esetben a kiválasztott szervezetnek ki kell töltenie a "gyakornok fogadó nyilatkozat szervezetek részére" című dokumentumot, mely letölthető a "hallgató által szervezett fogadóhely" almenüpontban. A kitöltött, aláírt és lepecsételt kérdőívet a hallgatónak el kell juttatnia a MAG Praktikum Kft-hez. A kérdőív ezután a szakvezetőhöz kerül, aki eldönti, hogy a választott szervezet megfelel-e a követelményeknek. Pozitív döntés esetén a hallgató a kért szervezetnél töltheti a gyakornoki félévét. Ha a gyakorlati hely nem felel meg a szakvezető által támasztott kritériumoknak, abban az esetben a hallgató a másik (később ismertetett) módon kerül elhelyezésre.

A másik mód, amikor a hallgatót a MAG Praktikum Kft. rendeli meglévő fogadó helyekre. Ebben az esetben a hallgató a munkatársainkkal történő egyeztetés során jelölhet meg olyan helyeket, ahol szívesen eltöltené a gyakoraltát.

Alapkövetelmény, hogy a hallgatók a regisztráció során csak olyan helyeket jelölhetnek meg a számukra felajánlott potenciális fogadóhelyek közül, amelyeknek készségeik és képességeik alapján megfelelnek!

A kiválasztási folyamathoz a hallgatók között felállítunk egy objektív értékelési rendszert, melynek segítségével rangsoroljuk az egyes hallgatókat.

A hallgatók rangsorolása a következő szempontok alapján történik:

  • kulcstárgyak tanulmányi eredménye
  • nyelvismeret
  • tudományos, közéleti tevékenység (TDK, ösztöndíj, szakkollégium)
  • egyéb, igazolt szakmai ismeretek, munkatapasztalat
  • egyéb egyesületi, társadalmi tevékenység

A pontos szempontokról és értékelésről a későbbiekben részletes tájékoztatást adunk. A hallgatók rangsorba állításával a célunk a lehető legnagyobb mértékű objektivitás beépítése a rendszerbe. 

Ha több hallgató jelöl meg egy fogadóhelyet, akkor a rangsorban előrébb álló hallgató kerülhet az adott helyre. Ebben az esetben a többi hallgató az általa másodiknak megjelölt helyre kerül, és amennyiben ide is többen jelentkeznek, itt is a rangsorban előrébb álló hallgató élvez elsőbbséget.

Amennyiben a hallgató nem kerül az általa megjelölt potenciális fogadóhelyek egyikéhez sem (az általa megjelölt mind helyekre jelentkezett a rangsorban nála előrébb lévő hallgató), akkor vagy újabb személyes egyeztetés kezdődik a hallgatók elhelyezésre.Kiemelt partnerek:

E-on Tiszántúli régió
www.eon.hu

DE Gazdaságtudományi Kar
www.econ.unideb.hu/

Aquaticum Termál és Wellness Hotel****
www.aquaticum.hu

OTP Bank Nyrt.
www.otpbank.hu

Generali Providencia Zrt.
www.generali.hu

Hotel Lycium**** Debrecen
www.hotellycium.hu

Online áruház
www.digitalko.hu
E-mail: info@magpraktikum.hu